• Gratis fragt over 1000,-
  • Hurtig levering 1-2 hverdage
  • 14 dages fuld returret

Lammeskind fra hele Verden...Gotlandsk lammeskind

Gotlandsk lammeskind kommer ligesom navnet antyder fra Gotland, også kendt som vikinge øen. De karakteristiske træk ved disse skind er, at de er krøllede, sarte og yderst behagelige over for berøring. Perfekt som tæppe i soveværelset, ved pejsen eller som pynt til lænestolen. Dets attraktive udseende får ethvert interiør til at tage en tidløs stil, varme og karakter. Derudover er gotlandsk lammeskind let at vedligeholde og uden lugt. Takket være dette betragtes de som unikke og luksuriøse.


Islandsk lammeskind

Lammeskind fra Island har en lang historie og tradition. Det er interessant, at denne ø på nuværende tidspunkt er beboet af mere end dobbelt så mange dyr som mennesker. Der er en grund til, at de arter af får, der er opdrættet på øen er unikke. Intet andet sted har vundet så stor popularitet rundt om i verden. Skindet er dejligt at røre ved med ”fluffy” og lange hår, som gør det ekstremt attraktivt. De absorberer ikke store mængder støv, hvilket får dem til at se godt ud i meget lang tid. Skindets unikke egenskaber er blevet værdsat af tusinder af tilfredse kunder, hvilket gør dem til det største eksportprodukt i dette land.


New Zealandsk lammeskind

New Zealandske skind er kendt for sin høje kvalitet. Dette takket være mange års erfaring og viden om fodering overført fra generation til generation. De specifikke atmosfæriske forhold, der hersker i New Zealand, betyder at dyrene, der bor der skal tilpasse sig i overensstemmelse hermed. Takket være dette er disse skind kendetegnet ved høj holdbarhed, mens de bevarer blødhed og høj kvalitet. De naturlige egenskaber ved new zealandske skind betyder, at de effektivt dræner fugt om sommeren og giver en følelse af friskhed, mens de om vinteren giver os en masse varme.


Islandsk krøllet lammeskind

Får er uden tvivl det mest populære avlsdyr på Island. Islandske får har fået høj prioritet i årevis. Hyppigt regn og sne, iskold luft og andre vejr problemer har forårsaget, at disse dyrs skind har tilpasset sig vanskelige vejrforhold. Som et resultat har de lange, krøllede hår, der giver effektiv isolering mod kulde. På trods af dette absorberer skindet meget luft, er fleksible og behagelige at røre ved, hvilket gør dem til et kvalitetsprodukt.


Svensk krøllet lammeskind

Fåreskind er meget populære i Skandinavien. Derfor lægger Sverige stor vægt på, at de lever op til de højeste standarder. Svensk krøllet lammeskind er en blanding af Melerade og Gotlandske racer. Takket være denne kombination er disse skind af enestående kvalitet, der imødekommer selv de mest krævende kunders forventninger. Pelsen er lidt krøllet og blød at røre ved og har blanke hår.


Jacobs lammeskind

Det er officielt kendt, at Jacobs lammeskind kommer fra Storbritannien, men der er mange spekulationer omkring dem. Det antages, at de oprindelig kommer fra Afrika, og de skylder deres navn til den bibelske James, fordi de stemmer overens med beskrivelserne i biblen. På trods af mange ubekendte om dette får, er en ting sikker. De vækker opsigt på grund af skindets blødhed og vigtigst af alt et unikt udseende, der er kendetegnet ved en naturlig plettet pels. Det vil uden tvivl gøre ethvert interiør unikt.


Tibetanske lammeskind

Tibet er det højeste beliggende område i verden. Mange lokale beboere fører en nomadisk livsstil med deres flokke af får, der sikrer deres overlevelse. Ekstreme forhold  gør, at tibetanske fåreskind har unikke egenskaber. De er kendetegnet ved naturligt bølgede lange hår. Derudover er skindet dejlig sillkeagtig, hvilket gør dem værdsat af mange tilfredse kunder. Ved at købe denne type skind, kan du flytte dine tanker til fjerntliggende hjørner af Asien og føle den unikke atmosfære af tibetansk natur.


Merinofåreskind

Merinofåreskind kommer oprindeligt fra Spanien. Denne race, der blev fremavlet for bare et par hundrede år siden, er i dag værdsat for sin unikke karakter. Der avles på Merinofår med stor succes i både og Australien og New Zealand. Hvorfor er Merinoarten blevet så populær? Jo, skindet er kendetegnet ved at bestå af ekstremt tynde og elastiske fibre. Takket være dette, er Merinoskind meget behagelige at røre ved, og irriterer på ingen måde vores hud. Derudover er deres skind kendetegnet ved at have høj termoaktivitet. På varme dage udjævnes fibrene for at afgive varme, mens de krøller for at holde på varmen om vinteren. Mange kunder er også glade for, at Merinoskind ikke opsuger ubehagelige lugte, og at de ikke bliver så let snavsede. De bevarer således deres unikke karakter i lang tid. Alle disse fordele ved Merinoskind gør, at de er ekstremt populære på markedet.


Fåreskind fra de østrigske alper (Østrig)

Området Østtyrol, der ligger i Alperne, har en lang historie med fåreavl, der strækker sig over flere århundreder. Græsarealerne, hvor disse dyr opholder sig, befinder sig i en højde på op til 3000 m. over havets overflade. De ekstreme forhold gør denne race meget udholdende, fordi den har måttet tilpasse sig det krævende klima. Østrigske opdrættere behandler deres får og fårenes velfærd med behørig respekt. Opdrætterne er opmærksomme på, at fårenes eksistens afhænger af dem. Fårets lykkelige liv afspejles uden tvivl i den ekstraordinære kvalitet af sine børstehår. Ulden er krøllet og har interessante farver. Derudover er det ekstremt blødt og dejligt at røre ved. De østrigske opdrættere arbejder med kærlighed, varme og passion, og dette er den bedste garanti for, at det endelige produkt opfylder dine vildeste forventninger.


Camerounfår

Camerounfår kommer fra tropiske områder i Vestafrika. Dette kan måske synes usædvanligt, fordi vi hovedsaligt forbinder får med bjergområder, hvor klimaet er betydeligt koldere. Dyrene tilpasser sig ud fra de forhold, der hersker i deres habitat. Camerounfår har meget korte, men tykke børstehår, der ikke kræver klipning, og som generelt ikke kræver ret meget, når det kommer til nødvendig pleje. Selvom de er små i størrelsen, er disse skind meget slidstærke. Farven er også bemærkelsesværdig, da racen er kendetegnet ved at være sorte på ben og mave. For tiden værdsættes denne race først og fremmest på grund af sin usædvanlige natur og enestående kvalitet, der tiltrækker opmærksomhed fra adskillige kunder over hele verden.


Romanovfår

Romanov fåreskind har sin oprindelse i de fjerne dale af Volga i Rusland. Historien om denne race er særligt interessant. Legenden fortæller, at en lokal købmand for omkring tre hundrede år siden kom med to stammefår. Disse blev krydset med de lokale får, og resultatet heraf blev denne unikke race. De unge lam er helt sorthårede, men farven ændrer sig over tid, og bliver lysere. Det endelige resultat er en kombination af hvide og grå nuancer. Dette gør, at skindene altid ser friske ud, og at de heller ikke bliver så let snavsede. Denne skindtype kendetegnes også ved at have en ret tyk og hård pels, der gør skindene lettere sammenlignet med andre skind. Derudover er Romanov skind fleksible og holdbare. Her er din chance for at blive overbevist om dets legendariske karakter.


Zwartbles fåreskind

Zwartbles får kommer fra kolde, våde og blæsende områder i den nordlige del af Holland. Disse skinds unikke karakter, der er kommet som følge af tilpasningen til de herskende klimaforhold, resulterede i, at briterne blev interesserede i dem. Derfor opdrættes størstedelen i øjeblikket i Storbritannien. Zwartbles fåreskind kendetegnes ved at have en smuk, mørkebrun farve, der i områder kan de være helt sort. Derudover er de relativt store og dejlige at røre ved med børstehår i en mellem længde. Det er værd at bemærke, at denne fårerace er ekstremt sjælden. Det begrænsede antal af denne type fåreskind, der findes på markedet, gør det til et unikt produkt, der hurtigt bliver afsat.


Soay-får

Den ældste fårerace, som stammer tilbage fra den neolitiske tid, kaldes Soay-racen. Racen har fået sit navn efter den skotske ø, hvor fårene kommer fra. Forskere fra hele verden interesserer sig meget for disse får og udfører derfor adskillige videnskabelige undersøgelser af dem. Dette skyldes, at Soay-fårene har bevaret deres naturlige karakter og egenskaber fra tusindvis af år siden. Dette gør dem unikke og bemærkelsesværdige. Disse fårs karakteristiske træk er lange, bløde børstehår med en brun farve. Det, at der ikke har været nogen menneskelig indblanding i deres naturlige miljø, har resulteret i, at disse dyr er nogle, der lever i fuld harmoni med naturen, og at de bevarer deres unikke karakter.


Polske bjergfår 

Polske får dukkede højst sandsynligt op i bjergområderne i Polen sammen med stammer, der vandrede fra Sydeuropa for længe siden. De er dog blevet en permanent del af traditionen og kulturen i landet. Når de opholder sig på græsningsområder i bjergene hver dag, har de måttet tilpasse sig de vanskelige og skiftende klimatiske forhold i disse områder. Resultatet af dette er nogle ret karakteristiske træk. De har en stærk kropsbygning og lange børster i forskellige brune nuancer. Derudover er de dejlige og bløde at røre ved, hvilket gør skindene velegnede både som tæppe og i stolen. Hvis du vil have en fornemmelse af atmosfæren i de polske bjerge og drømme dig væk til de smukke bjerglandskaber, kan vi anbefale, at du køber skind fra polske bjergfår.


Shetland 

Som navnet antyder, kommer denne fårerace fra de fjerntliggende, skotske Shetlandsøer. Dette sted er hovedsagligt forbundet med vikinger, der ifølge legender opdrættede disse udsædvanlige dyr, efter at have invaderet Skotland. Denne race har så klaret sig frem til i dag. Et utal af turister kommenterer på det enorme antal af får, der findes i dette område. Deres interessante historie og unikke karakter gør dem meget populære. Shetland får har evnen til at overleve under vanskelige og krævende forhold. På trods af deres beskedne størrelse har de tykke, bløde og stærke børstehår. Disse er normalt af mellemlang længde, men dette afhænger hovedsagligt af, hvornår fårene sidst er blevet klippet. Derudover kan de være i forskellige farver. Denne type skind vil helt sikkert være både et interessant og universelt valg, der er med til at tilføje noget mere charme til dit hjem.


Lüneburger får

Denne race, der hovedsagligt forekommer i Tyskland, er karakteriseret af de grå og bakkede hedeområder i Lüneburg. I øjeblikket betragtes disse får dog som ganske sjældne og er næsten glemte. De er bemærkelsesværdige for deres smukke, sølvgrå børstehår, der bliver mørkere og mere sorte. Tidligere var de populære i Lüneburg området grundet deres varme, vindtætte og stærke men stadig lette skind. I 1970’erne var de værdsatte af polakker, da de første får blev bragt til Polen, hvor man syede overalls til piloterne af skindene. Det store udvalg af forskellige slags skind, der i øjeblikket findes på markedet, betyder, at det kan være svært at vide, hvad man skal vælge. Måske er det værd at overveje, om det er på tide med et comeback for skind fra Lüneburger får? Deres ekstraordinære karakter er allerede blevet værdsat samt den høje kvalitet anerkendt af tidligere generationer.